het verhaal

van Rimini naar Amsterdam

Rimini staat bekend om zijn uitgestrekte Adriatische stranden en romantische straatjes.  De stad heeft een ongelooflijk rijke geschiedenis die strekt van de Romeinse tijd tot de renaissance. Rimini is ook de geboorteplaats van onze erg geliefde Vencocello. Een avontuurlijke man uit Amsterdam verkende deze stad in de hoogtijdagen van de vorige eeuw.

Huisgemaakte venkel likeur uit amsterdam

Op een dag slentert hij door het prachtige oude centrum van Rimini. Nietsvermoedend loopt hij langs twee oudere Italiaanse vrouwen die schijnbaar tegenover elkaar wonen. De vrouwen staan voor hun deur en schreeuwen vol met temperament Italiaanse krachttermen naar elkaar, welke niet voor herhaling vatbaar zijn. Hij vraagt zich af, waar winden deze vrouwen zich toch zo over op?  

Vol bravoure, en in zijn beste Italiaans, vraagt hij wat er aan de hand is. In plaats van een antwoord in woorden krijgt hij een glas in zijn hand gedrukt. In dit glas zit een lichtgroen goedje dat aangenaam naar anijs ruikt. Hij ruikt nog meer. Er is een ingrediënt dat hem in het bijzonder intrigeert maar hem onbekend is. Wat zou dat kunnen zijn? Hij neemt een slok en staat versteld van de frisse, zoete en zijdezachte smaak. Hij is op slag verliefd. Hierna duwt de andere vrouw een glas in zijn hand. Hij ruikt weer de frisse anijs. Maar deze geur is net anders. Hij ruikt ook weer dat ingrediënt dat hij niet kan plaatsen. Het is anders dan de likeur van de andere vrouw maar zeker niet minder aangenaam. Opeens weet hij het, het is Venkel!

Vencocello, De Adriatische Kust in een fles

Hij nam de Vencocello mee naar huis en serveerde het in zijn restaurant, Brut de Mer, aan het Gerard Douplein in Amsterdam, waar het een enorm groot succes werd onder zijn vrienden, zijn gasten en iedereen die maar een slokje wilde proeven. Vencocello, de likeur op basis van venkel, wordt nu in Amsterdam geproduceerd met dezelfde zorg, toewijding en met dezelfde venkel van de Adriatische kust waarmee de zussen uit Rimini het ooit maakten. De zussen hebben de man zelfs het geheime familierecept toevertrouwd die de likeur zo bijzonder maakt. Wat de ingrediënten zijn? Er is maar één manier om daar achter te komen…

koop een flesje

Ga naar de shop